PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 8 sierpnia 2016

jadłospis 8-12.08.2016r.


Poniedziałek     1 dekada 2 tydzień

Śniadanie:   
                      Pieczywo mieszane
                    własna  pasta z suszonych pomidorów z oliwą z oliwek
                     twarożek ze szczypiorkiem , sałata , pomidor
                         herbata ze świeżej mięty
                      
       
Obiad:              Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
                          ( zielone z własnego ogródka )
                        Spaghetti mięsno - ziołowe ( makaron kukurydziany)
                             Z bazylią
                          Kompot ze śliwek
           
Podwieczorek:  Śliwki

Kolacja:             Pieczywo mieszane
                        własny schab pieczony w ziołach , majeranek , bazylia , rozmaryn , estragon
                            ogórek małosolny , herbata koperkowa
                           


WTOREK

Śniadanie:              kawa zbożowa
                                chleb żytni ,masło
                                 ser żółty dojrzewający
                              kiełbasa żywiecka podsuszana
                                 ogórek małosolny , młoda marchew
                                
Obiad:                     Zupa Jarzynowa ( kalafior , brokuł , marchew )
                              Kotlet mielony  drobiowy ( gotowany na parze )
                                Kasza gryczana niepalona
                             Sałatka z ogórka zielonego i kopru
                                 Kompot z jabłek
Podwieczorek:    świeże jabłka tegoroczne

Kolacja:          Pieczywo mieszane
                         własna pasta z zielonych oliwek
                        sałata , ogórek małosolny , herbata rumiankowa
                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


Środa

Śniadanie:      Płatki orkiszowe z rodzynkami i jogurtem naturalnym     
                             Pieczywo mieszane
                            Ser żółty dojrzewający bio
                            Sałata masłowa
                  Herbata miętowa
Obiad:       Zupa Ogórkowa z koprem i natką pietruszki
                     ( zielone z własnego ogrodu )
                   Racuchy drożdżowe
                     ( na mleku bez laktozy i mąki pełnoziarnistej )
                      Kompot jabłkowy                                                                                                
  Podwieczorek     Jabłka
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami : pomidor i szczypior 
                                Twarożek z ogórkiem małosolnym i koperkiem
                                Sałata , herbata miętowa
                               
                                 
 Czwartek                                                                                                                                                              


                                                                                                                                 Śniadanie:               Herbata malinowa
                                rogal maślany lub chleb żytni , masło
                                 powidła truskawkowe i wiśniowe własne
                                  
OBIAD:                      Zupa  rosół z kaczki ( z własnym makaronem )
                                 ( z dużą ilością włoszczyzny z własnego ogródka )
                                   Placki z młodych kabaczków
                                   kompot z jabłek
Podwieczorek:   Pestki słonecznika

Kolacja                  Pieczywo mieszane , masło
                              Jajko na twardo ze  szczypiorkiem
                              żywiecka podsuszana , sałata , pomidor
                                 ( wszystko z własnego ogrodu )
                           herbata rumiankowa
                                    
                                                                                                                                                                                                                
      PIĄTEK                                                                                                                                   


Śniadanie :            pieczywo mieszane ,masło
                               własny pasztet z drobiu i warzyw , ogórek małosolny
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                  Zupa z młodych buraczków
                            kotleciki rybne z koperkiem
                                Ryż jaśminowy
                          surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
                                    i olejem lnianym                                                                  
Podwieczorek:   Śliwka węgierka

Kolacja:                     bułka z ziarnem , chleb żytni ,masło
                                  własna  pasta z łososia z koperkiem
                                  szczypior , pomidor

                                herbata melisowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz