Poniedziałek 1 dekada 2 tydzień
Śniadanie:
Pieczywo
mieszane
własna
pasta z suszonych pomidorów z oliwą z oliwek
twarożek ze szczypiorkiem
, sałata , pomidor
herbata ze świeżej mięty
Obiad: Zupa
krupnik z kaszą jaglaną i natką pietruszki
( zielone z własnego
ogródka )
Spaghetti mięsno - ziołowe (
makaron kukurydziany)
Z bazylią
Kompot ze śliwek
Podwieczorek:
Śliwki
Kolacja: Pieczywo mieszane
własny schab pieczony w ziołach
, majeranek , bazylia , rozmaryn , estragon
ogórek małosolny , herbata koperkowa
WTOREK
Śniadanie: kawa zbożowa
chleb żytni ,masło
ser żółty dojrzewający
kiełbasa żywiecka
podsuszana
ogórek małosolny , młoda marchew
Obiad: Zupa Jarzynowa ( kalafior ,
brokuł , marchew )
Kotlet mielony drobiowy ( gotowany na parze )
Kasza gryczana niepalona
Sałatka z ogórka
zielonego i kopru
Kompot z jabłek
Podwieczorek: świeże jabłka tegoroczne
Kolacja: Pieczywo mieszane
własna pasta z zielonych
oliwek
sałata , ogórek małosolny ,
herbata rumiankowa
Środa
Śniadanie: Płatki orkiszowe z rodzynkami i jogurtem
naturalnym
Pieczywo mieszane
Ser żółty dojrzewający bio
Sałata masłowa
Herbata miętowa
Obiad: Zupa Ogórkowa z koprem i natką
pietruszki
( zielone z własnego
ogrodu )
Racuchy drożdżowe
( na mleku bez laktozy i
mąki pełnoziarnistej )
Kompot jabłkowy
Podwieczorek Jabłka
Kolacja: pieczywo mieszane ,masło
Twarożek z warzywami : pomidor i
szczypior
Twarożek z ogórkiem małosolnym i
koperkiem
Sałata ,
herbata miętowa
Czwartek
Śniadanie: Herbata
malinowa
rogal
maślany lub chleb żytni , masło
powidła truskawkowe i wiśniowe własne
OBIAD: Zupa rosół z kaczki ( z własnym makaronem )
( z dużą
ilością włoszczyzny z własnego ogródka )
Placki z młodych kabaczków
kompot z jabłek
Podwieczorek: Pestki słonecznika
Kolacja Pieczywo mieszane , masło
Jajko na twardo ze szczypiorkiem
żywiecka podsuszana , sałata , pomidor
( wszystko z
własnego ogrodu )
herbata rumiankowa
PIĄTEK
Śniadanie
: pieczywo mieszane ,masło
własny pasztet z drobiu i warzyw
, ogórek małosolny
herbata zielona
OBIAD: Zupa z młodych buraczków
kotleciki rybne z koperkiem
Ryż jaśminowy
surówka z czerwonej kapusty z
jabłkiem
i olejem
lnianym
Podwieczorek: Śliwka węgierka
Kolacja: bułka z ziarnem , chleb
żytni ,masło
własna pasta z łososia z koperkiem
szczypior
, pomidor
herbata melisowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz