PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 21 listopada 2016

Jadłospis 21-25.11

                                 Dekada I, pierwszy tydzień

 PONIEDZIAŁEK  
                                                                                                                                            Śniadanie:
                        pieczywo mieszane ,masło
                        serek topiony śmietankowy, szynka pieczona  
                         papryka czerwona , sałata lodowa
                        herbata ze świeżej mięty

OBIAD:           Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
                          Spaghetti mięsno -ziołowe z bazylią
Podwieczorek: Gruszka

kolacja:           Pieczywo mieszane ,masło
                        pasta z zielonych oliwek
                         wędlina gotowana
                          sałata masłowa , ogórek zielony
                          herbata zielona
WTOREK

Śniadanie:              
                              bułka grahamka, masło
                              kiełbasa żywiecka podsuszana,
                              twarożek  z ogórkiem zielonym
                             szczypiorek , papryka czerwona
                               herbata  miętowa
Obiad:            Zupa barszcz ukraiński
          Pyzy z mięsem i cebulką , sałatka z ogórka kiszonego i papryki  
                        kompot śliwkowy
                               
                                                                                                                                                                              Podwieczorek:    Śliwki

Kolacja:          chleb razowy pełnoziarnisty , masło
                               Parówki 100% szynki , sos pomidorowy 
                                herbata rumiankowa

ŚRODA

                                                                                                                              Śniadanie:              kawa zbożowa
                              pieczywo mieszane , masło
                             kabanosy , ser gouda
                              papryka czerwona
                                herbata miętowa
                              
OBIAD:                   Zupa zalewajka  na zakwasie
                                Makaron świderki z serem i brzoskwinią
                                  lub musem truskawkowym
                                Kompot z jabłek
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                     Pasztet własny , ogórek kiszony swojski
                      herbata rumiankowa  

CZWARTEK

Śniadanie:                               
                             Pieczywo mieszane , masło
                              Ser kozi , szynka pieczona
                                  papryka żółta , sałata
                             Herbata rumiankowa          
                                      

Obiad:                   Zupa krem z brokuły z grzankami
                           Kopytka szpinakowo-marchewkowe
                             z klarowanym masełkiem
                              kompot jabłkowy
                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                  Podwieczorek: Jabłka

Kolacja:                Pieczywo  mieszane ,masło
                             własna pasta z jajek ze szczypiorkiem , ser żółty
                              ogórek kiszony ,  herbata melisowa


PIĄTEK

Śniadanie :    Pieczywo mieszane , masło
                       Kiełbasa żywiecka podsuszana  , pomidor   
                           herbata miętowa
                           
OBIAD:            Zupa rosół z makaronem
                         Racuchy drożdżowe
                           sałatka owocowa
                     kompot gruszkowy  
                                                                                                                                                                                                  
Podwieczorek: Gruszka

Kolacja:           pieczywo mieszane , masło
                      kiełbasa krakowska podsuszana ,
                     twarożek ze szczypiorem
                     herbata ze świeżej mięty




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz