PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 8 maja 2017

JADŁOSPIS 08-12/04, II DEKADA , I tydzień

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:           
                               Pieczywo  mieszane ,masło
                               Żywiecka podsuszana , pasta z łososia
                             sałata lodowa , papryka żółta
                                 herbata miętowa
OBIAD:               Rosół z makaronem i natką pietruszki
                            Sznycel z indyka w panierce sezamowej
                               ziemniaki , marchew z groszkiem
                             kompot z jabłek
Podwieczorek:       Jabłko

Kolacja:                 pieczywo mieszane , masło
                             Jajko gotowane na twardo , majonez własnej produkcji
                               szczypior , sałata lodowa , ogórek kiszony
                              herbata rumiankowa                                                                                                                                                                                                                  
WTOREK
Śniadanie:               Pieczywo mieszane, masło
                                 żywiecka podsuszana , ser żółty , pasta z oliwek
                                       sałata , papryka czerwona
                              herbata miętowa z cytryną
OBIAD                                                                                                                                                                                      
                                    Zupa grochowa z kminkiem i majerankiem
                                 Placki ziemniaczane z czosnkiem i jogurtem naturalnym
                                   surówka z kalarepy
                                    Kompot z truskawek mrożonych
  Podwieczorek:     gruszka - jabłko

Kolacja:                   Pieczywo mieszane ,masło
                                schab pieczony w ziołach , twarożek ze szczypiorkiem
                                sałata lodowa  , papryka żółta      
                                herbata z suszonej mięty
                           
ŚRODA

Śniadanie:        
                               chleb żytni ,masło
                                jogurt z ziarnami zbóż
                               powidła z truskawek ( z własnej spiżarni )
                               herbata owocowa

OBIAD:                  Zupa krem z brokuły z grzankami
                            Paluszki rybne
                                Ryż jaśminowy
                           sałatka z czerwonej kapusty
                              kompot z jabłek
                         
         Podwieczorek:   jabłko

Kolacja:               pieczywo mieszane/masło
                            szynka pieczona , ser żółty , sałata                         
                              papryka czerwona , ogórek kiszony
                              herbata rumiankowa



CZWARTEK
Śniadanie:           
                               chleb żytni /masło
                              pasztet drobiowo-warzywny , pasta z pomidora suszonego
                              ogórek kiszony , sałata
                               herbata miętowa
                
OBIAD:                  Zupa ryżanka z pomidorami i natką pietruszki
                                klopsiki w sosie koperkowym
                                  kasza jaglana , buraczki zasmażane
                                  kompot jabłkowy

Podwieczorek:     jabłko

Kolacja:              pieczywo mieszane, masło
                      pasta twarogowa z bazylią , kiełbasa krakowska podsuszana
                               sałata masłowa , kiełki brokuły , papryka żółta
                          Herbata zielona z cytryną
                             

PIĄTEK

Śniadanie:             Kawa zbożowa
                            pieczywo mieszane ,masło
                         ser żółty , żywiecka podsuszana
                        kiełki rzodkiewki , ogórek kiszony , sałata
                           
OBIAD:            Zupa krupnik z kaszą jaglaną z koperkiem
                          Biały ryż z musem truskawkowym i śmietaną                                                                                             kompot jabłkowy
                     
        Podwieczorek: Jabłko
   
Kolacja:           pieczywo mieszane, masło
                         Jajecznica ze szczypiorkiem , na maśle klarowanym ( jajko wiejskie )

                           herbata melisowa 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz