PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 29 maja 2017

JADŁOSPIS 29.05-02.06

     1 dekada 2 tydzień

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie : kawa zbożowa
                  Rogal drożdżowy , chleb razowy /masło
                  dżem z czarnej porzeczki z własnej spiżarni
                  herbata miętowa z cytryną
                      
       
Obiad:              Zupa krupnik na wywarze warzywnym
                         Spaghetti mięsno-ziołowe z tartym serem
                         Kompot z jabłek
           
Podwieczorek:  jabłko

Kolacja:      Pieczywo mieszane/masło
                    własna pasta jajeczna ze szczypiorkiem
                    kiełbasa krakowska podsuszana , ogórek kiszony
                
       herbata rumiankowa

  WTOREK

Śniadanie:           Pieczywo mieszane /masło
                              ser żółty , kiełbasa żywiecka podsuszana
                            papryka czerwona , ogórek kiszony
                                
Obiad:         Zupa  z botwiny zabielana
                       Pyzy z mięsem i cebulką
                            sałatka z ogórka kiszonego z papryką
                      kompot truskawkowy ( z własnego ogrodu mrożone)
Podwieczorek:  Pestki słonecznika

Kolacja:      Pieczywo mieszane , masło
                     pasta z łososia, polędwica sopocka, sałata, papryka żółta i kiełki
                           herbata zielona                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
ŚRODA

Śniadanie:     Jajecznica na maśle klarowanym
                        chleb razowy /masło
                     herbata miętowa

Obiad:       Zupa kalafiorowa z koperkiem
                 Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem
                     czosnkiem , pomidorem koktajlowym
                            oraz jogurtem naturalnym      
                      Kompot  gruszkowy                                                                                                
  Podwieczorek    Gruszka , jabłko
Kolacja:                   pieczywo mieszane ,masło
                                 Twarożek z warzywami : pomidor suszony , bazylia
                              schab pieczony z ziołami , sałata
                          kiełki rzodkiewki
                                 herbata miętowa
                                                             

CZWARTEK                                                                                                                                                                                                                                                                    Śniadanie:    Mleko sojowe
                         Pieczywo mieszane , masło
                             ser gouda , kiełbasa żywiecka podsuszana
                            kiełki jarmużu , papryka czerwona
                           herbata rumiankowa
                                  
OBIAD:      Zupa  pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
                  Racuchy drożdżowe
                  Sałatka owocowa
                       kompot z jabłek
Podwieczorek: Banan , jabłko

Kolacja                 Pieczywo mieszane/masło
                    pasta warzywna curry/marchew słupki
                     szynka pieczona , ogórek kiszony 
                                                                                                                                                                                                                                
 PIĄTEK                                                                                                                                    

Śniadanie :     Mleko sojowe      
                             pieczywo mieszane ,masło
                              pasztet drobiowo-warzywny
                            ogórek kiszony , sałata
                                   herbata zielona                                                    
OBIAD:                  Zupa  fasolowa z majerankiem i kminkiem
                             Paluszki rybne , ziemniaki
                            surówka z marchewki i jabłka
                                                                                                 
Podwieczorek:  Jabłko

Kolacja:   Pieczywo mieszane /masło
                    pasta z pomidorów suszonych , sałata
                       ser kozi , papryka czerwona , kiełki jarmużu
                     herbata rumiankowa

                             


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz