Data
|
ŚNIADANIE
(godz. 9:00)
|
OBIAD
(zupa
- godz. 11:30,
II danie -godz. 14:15)
|
PODWIECZOREK
(godz.
16:15)
|
02.10.2017
Poniedziałek
|
pieczywo mieszane; masło; serek
topiony śmietankowy, szynka pieczona ; papryka czerwona , ogórek kiszony; herbata
miętowa
|
zupa z fasolką szparagową
cielęcina z rosołu z warzywami ;kasza
jęczmienna; kompot z jabłek
|
Parówki drobiowe, sos pomidorowy; pieczywo
mieszane; masło; herbata rumiankowa
|
03.10.2017
Wtorek
|
bułka grahamka, masło; kiełbasa żywiecka podsuszana,twarożek z ogórkiem kiszonym; szczypiorek , papryka
czerwona; herbata miętowa
|
zupa krupnik z kaszą jaglaną
kopytka ze szpinakiem i marchewką (mąka
ziemniaczana ); surówka z pora z jabłkiem i kukurydzą; kompot z gruszek
|
bułka maślana; powidła truskawkowe; serek waniliowy; kisiel do picia
|
04.10.2017
Środa
|
mleko sojowe; pieczywo mieszane , masło;
szynka gotowana , twarożek z papryką;
sałata , ogórek kiszony
|
krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem
gulasz z kiełbasek z warzywami i białą
fasolą; ryż brązowy; kompot z jabłek
|
pieczywo żytnie; masło; ser kozi ,
salami ; sałata , ogórek kiszony; herbata
rumiankowa
|
05.10.2017
Czwartek
|
pieczywo mieszane , masło ser gouda ,
szynka gotowana; sałata , ogórek kiszony , pomidor; herbata rumiankowa
|
zupa barszcz czerwony z białą fasolą
kotlety mielone (wersja bezmięsna kotlet
serowy) ziemniaki; marchewka z
groszkiem; kompot gruszkowy
|
pieczywo mieszane masło; własna pasta
z bobu ,schab pieczony,
sałata; papryka
żółta herbata miętowa
|
06.10.2017
Piątek
|
pieczywo mieszane, masło;kiełbasa
żywiecka podsuszana; pasta z suszonych pomidorów; sałata , ogórek kiszony herbata
miętowa
|
zupa kukurydziana z lubczykiem
kotleciki z kaszy jaglanej ze
słonecznikiem i sezamem; warzywa z wody(brokuł , kalafior,marchew);kompot
gruszkowy
|
pieczywo mieszane; masło; szynka
gotowana, pasztet; sałata , ogórek kiszony; herbata z lipy
|
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Do
przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz,
ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła
parwansalskie, papryka słodka, lubczyk, kminek, cynamon.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz