PLUSZOWY MIŚ

poniedziałek, 2 października 2017

JADŁOSPIS DEKADOWY - I dekada, I tydzień od 02/10/2017 do 06/10/2017

Data
ŚNIADANIE
 (godz. 9:00)
OBIAD
(zupa - godz. 11:30,
 II danie -godz. 14:15)
PODWIECZOREK
(godz. 16:15)
02.10.2017
Poniedziałek
pieczywo mieszane; masło; serek topiony śmietankowy, szynka pieczona ; papryka czerwona , ogórek kiszony; herbata miętowa
zupa z fasolką szparagową   
cielęcina z rosołu z warzywami ;kasza jęczmienna; kompot z jabłek
Parówki drobiowe, sos pomidorowy; pieczywo mieszane; masło;                           herbata rumiankowa

03.10.2017
Wtorek
bułka grahamka, masło;  kiełbasa żywiecka podsuszana,twarożek  z ogórkiem kiszonym; szczypiorek , papryka czerwona;  herbata  miętowa
zupa krupnik z kaszą jaglaną
 kopytka ze szpinakiem i marchewką (mąka ziemniaczana ); surówka z pora z jabłkiem i kukurydzą; kompot  z gruszek
bułka maślana;  powidła truskawkowe; serek waniliowy;  kisiel do picia
04.10.2017
Środa
mleko sojowe; pieczywo mieszane , masło; szynka gotowana , twarożek z papryką;  sałata , ogórek kiszony
krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem
gulasz z kiełbasek z warzywami i białą fasolą; ryż brązowy; kompot z jabłek 
pieczywo żytnie; masło; ser kozi , salami ; sałata , ogórek kiszony;                             herbata rumiankowa

05.10.2017
Czwartek
pieczywo mieszane , masło ser gouda , szynka gotowana; sałata , ogórek kiszony , pomidor; herbata rumiankowa          
zupa barszcz czerwony z białą fasolą
 kotlety mielone (wersja bezmięsna kotlet serowy) ziemniaki;  marchewka z groszkiem; kompot  gruszkowy

pieczywo mieszane masło; własna pasta z bobu ,schab pieczony, sałata;                         papryka żółta                    herbata miętowa

06.10.2017
Piątek
pieczywo mieszane, masło;kiełbasa żywiecka podsuszana; pasta z suszonych pomidorów; sałata , ogórek kiszony herbata miętowa

zupa kukurydziana z lubczykiem
kotleciki z kaszy jaglanej ze słonecznikiem i sezamem; warzywa z wody(brokuł , kalafior,marchew);kompot gruszkowy  
pieczywo mieszane; masło; szynka gotowana, pasztet; sałata , ogórek kiszony; herbata z lipy
*Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda mineralna podawana bez ograniczeń
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła parwansalskie, papryka słodka, lubczyk, kminek, cynamon.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz