Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa
- godz. 11:30, II danie godz. 14:15) |
PODWIECZOREK (godz.
16:15) |
18.01.2021 Poniedziałek |
Pieczywo
mieszane 50g /masło10g , wędlina 15g ,
ogórek kiszony 20g , ser kizi 15g , sałata 20g , rzodkiewka 15g , herbata
miętowa 220g |
Zupa meksykańska 250g
, makaron świderki z białym serem i musem malinowym 80g kompot
z jabłek1220g |
pieczywo
mieszane 40g , masło5g , humus z ciecierzycy 10g , marchew świeża 15g ,
kabanosy 10g , ogórek kiszony 20g , sałata 10g , herbata miętowa 220g |
19.01.2021 Wtorek |
Kawa
zbożowa 100g , pieczywo mieszane 50g /masło 5 g , szynka pieczona 20g ,
twarożek z rzodkiewką 25g , sałata 20g , pomidor 30g , herbata rumianek 220g |
Zupa krem z groszku zielonego z mini
ptysiami 250g , filet z kurczaka w sosie tymiankowym 80g , ryż jaśminowy 50g
, surówka z kapusty pekińskiej i
koperku 100g , kompot z gruszek 220 g |
kakao 150g biszkopty 30g , herbata malinowa 220g ,
jabłko 50g |
20.01.2021 Środa |
pieczywo mieszane 50 g /masło 5 g , własna pasta jajeczna 30 g , sałata 20 g , szynka gotowana 20 g , ogórek zielony 50 g , rzodkiewka 30 g ,
herbata zielona 220 g |
Zupa pomidorowa z makaronem nitki 250 g
, racuchy z jabłkiem 80g , surówka z marchewki i pomarańczy 150g
, kompot z gruszek 150g |
Bułka
drożdżowa 50 g / masło5g , dżem z
truskawek 20g , serek waniliowy
30g , herbata z mięty 200g , melon 100g |
21.01.2021 Czwartek |
Pieczywo mieszane 50 g / masło 5 g
, pasta twarogowa ze szczypiorkiem
30 g , schab pieczony 50 g ,
ogórek kiszony 30 g , sałata20 g , rzodkiewki 10 g ,
herbata rumiankowa 220 g |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 250
g , pyzy z mięsem 150g , surówka z
białej rzepy i rzodkiewki 150g ,
kompot z jabłek 220 g |
Sałatka
ryżowa z ogórkiem , papryka czerwoną i
gotowanym kurczakiem 150 g , pieczywo
razowe 40 g /masło 5 g , herbata z rumianku 220 g |
22.01.2021 Piątek |
Pieczywo
mieszane 40 g / masło5g , salami 30 g , polędwica sopocka 20g
, ogórek kiszony 30 g , sałata 10g , ser owczy 15 g , herbata rumiankowa 220 g |
Zupa jarzynowa 250 g , fasolka po
bretońsku z kiełbaską 150g , bułka
kajzerka 50g , kompot z jabłek 220 g |
Mleko
kokosowe 220 g , herbatniki owsiane 20g , banan 30 g , herbata malinowa 220g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
oznaczenie
alergenów występujących w posiłkach : 1)zboże zawierające gluten , 2) jaja i
produkty pochodne , 3)ryby i produkty pochodne , 4) mleko i produkty pochodne ,
5) seler i produkty pochodne
Woda
mineralna podawana bez ograniczeń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz