Data |
ŚNIADANIE (godz. 9:00) |
OBIAD (zupa - godz.
11:30, II danie godz. 13:30) |
PODWIECZOREK (godz. 15:30) |
10.01.2022 poniedziałek |
owsianka z mlekiem kokosowym 150g , bułka
grahamka i pieczywo żytnie50g , serek naturalny20g , powidła domowe z malin
20g , , herbata miętowa b/c 220g |
Zupa krupnik z kaszą jaglaną i natka
pietruszki 250 , makaron ryżowy z warzywami w sosie sojowym 200g , kompot z
jabłek 220 g |
herbata miętowa200g , pieczywo chrupkie
kukurydziane i żytnie 100g , humus z ciecierzycy 40g , seler naciowy 30g ,
marchewka 30g |
11.01.2022 Wtorek |
Pieczywo
mieszane 50g , masło 5g , parówki z wody 100g , sos pomidorowy 50g herbata ze świeżej mięty b/c 220 g , pestki
słonecznika |
Zupa pomidorowa z makaronem 250 g , bitki w sosie własnym 100g , kasza
gryczana 60g , ogórek kiszony 150g , kompot z gruszek 220 g |
Sok
wyciskany marchewkowo-jabłkowy 220g ,
wafle jaglane 50g , pasta z avokado z suszonym pomidorem 40g , pestki dyni 30g herbata melisowa b/c
220g |
12.01.2022 Środa |
Kakao 220 g
, pieczywo mieszane 50 g /
masło 5 g , jajko na twardo 10g , szczypiorek 5g , pasta z suszonego pomidora
i papryki wędzonej 10g , papryka żółta i czerwona 20g , herbata ze świeżej mięty 220g |
Zupa fasolowa z kminkiem i boczkiem 250g ,
placki ziemniaczane z vega gulaszem 100g , kompot z jabłek 220 g |
Melon 50g , wafle kukurydziane 50g ,
paluchy żytnie 30g , kefir do picia 100g , orzechy włoskie 30g herbata miętowa 220g |
13.01.2022 Czwartek |
Ryż
z mlekiem migdałowym 100g , pieczywo mieszane 50g , masło 10g , własna pasta
jajeczna ze szczypiorem 30g , twarożek naturalny 20g , rukola 15g , papryka
mix 20g , herbata rumiankowa b/c 220 g
|
Zupa krem z marchwi z imbirem , sokiem
pomarańczowym posypane płatkami migdałów 250g , kotlet schabowy 100g ,
ziemniaki 60g , surówka z białej kapusty i kopru 150g kompot z jabłek 220g |
Wafle
ryżowe 550g , cheddar wegański 30g , paluszki serowe 30g , ogórek kiszony 40g
, pomidor 40g , pestki dyni 30g ,
herbata pokrzywowa b/c 220g |
14.01.2022 Piątek |
Pieczywo
orkiszowe i żytnie 50g , masło 10g , jajecznica ze szczypiorkiem 60g , rukola
10g , ogórek kiszony 20g , herbata zielona b/c 220 g |
Zupa rosół z makaronem i lubczykiem 250 , naleśniki z prażonym jabłkiem i
cynamonem 120g , kompot z gruszek 220
g |
Pestki
słonecznik40g , orzechy nerkowca 40g , jabłko 30g , gruszka 30g , marchewka
do chrupania , herbata ze świeżej mięty 220 g |
*Poszczególne
elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Oznaczenie alergenów występujących w posiłkach ; 1) zboża zawierające
gluten , 2) jaja i produkty pochodne 3) ryby i produkty pochodne , 4) mleko i
produkty pochodne , 5) seler i produkty pochodne , woda bez ograniczeń ,
wszystkie dodatkowe napoje podajemy bez cukru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz